سهشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۲
هر کارمندی که در محیط کاری خود احساس امنیت شغلی، ثبات یا رفاه نکند، اجازه ترک کار و استعفا دارد. البته به این معنا نیست که فرد هر زمان که بخواهد، به سرعت استعفا دهد. استفعا از کار، شرایط و زمان مشخص خود را دارد و بر اساس قرارداد کار تعیین میشود. هر کارمندی که قصد ترک و استعفا از موقعیت شغلی خود را دارد، باید بر اساس تشریفات خاصی این کار را انجام دهد. استعفا، به معنای قطع همکاری و فسخ قرارداد بین کارگر و کارفرما است و به شکلهای مختلفی انجام میشود. مثلا در قرارداد کار موقت، امکان استفعا دادن کارگر به صورت یک طرفه وجود ندارد.
انواع استعفا از کار کدام اند؟
پیامدهای استعفاء بدون انجام تشریفات قانونی
شرایط استعفا از شرکت خصوصی: هر فردی که قصد استعفا دادن در شرکتهای خصوصی را دارد، باید از یک ماه قبل به سازمان خود اطلاع رسانی کند. همچنین مدیران سازمان موظف هستند که در طول 1 ماه، نامه استعفا از کار فرد را بررسی کنند و تصمیم به رد یا تایید آن بگیرند. اگر مراجع سازمان در این مدت به استعفا پاسخی ارائه نکردند، به معنای عدم موافقت با درخواست فرد است. مطابق ماده 60 قانون کار، اگر مدیران با درخواست استعفا فرد موافقت نکردند، کارمند میتواند به دیوان عدالت اداری شکایت کند.
شرایط استعفا از سازمان دولتی: بر طبق ماده 64 قانون استخدام کشوری، کارمندان دولت باید از 1 ماه قبل، درخواست استعفا از کار را به صورت کتبی تنظیم کنند و به دست مسئولین شرکت برسانند. همچنین مدیران دولتی هم موظف هستند که در طول 1 ماه، پاسخ استعفای فرد را ارائه دهند. شایان ذکر است در صورتی که کارمند پس از این مدت، پاسخی دریافت نکرد، به معنای عدم موافقت با استعفای آن است و میتواند در دیوان عدالت کشوری شکایت کند. همچنین استعفای فرد، تنها با داشتن حکم رسمی از وزارتخانه یا موسسههای دولتی تحقق پیدا میکند.